Föräldrainformation

vi har valt att informera er på hemsidan istället för att samla er alla här på ett föräldramöte.

  • Vill börja med att säga ett stort tack till er alla föräldrar för ert stora tålamod o förståelsen över de restriktioner vi haft gällande Covid-19 och folkhälsomyndighetens riktlinjer. Skönt att vi klarat oss igenom den tuffa tiden och att vi snart kan leva som vanligt. I tidigare inlägg har vi skrivit om att vi kommer fortsätta med rutinerna kring lämningen och hämtningen på trappan då detta har varit bra för både barnen, pedagogerna och för er föräldrar. Det blir en snabbare rutin, barnen slipper att få massa med avsked, ( vilket blev mera när vi tog i mot barnen inne då de andra barnen såg flera avsked) verksamheten blir inte störd ,respekten mot att barnens dag på förskolan börjar i hallen och de äldre barnen blir stärkta i sin självkänsla genom att ta mera ansvar.
  • Vi kommer inte ha kvar våra städhelger för er föräldrar då vi hittat rutiner själva på att städa i och med Covid. Vi återkommer om det blir ändring med detta.
  • Vår Monica kommer gå i pension i december och vi har anställt vår VFU elev Matilda Bergqvist som är färdig förskollärare till jul.
  • Har ni ändrade tider och ledighet under v 44 då skolan har höstlov vill vi  gärna att ni meddelar oss detta då många pedagoger önskar ledigt med sina barn.
  • Julschema kommer vi önska inom kort så titta gärna över ert behov av barnomsorg redan nu.
  • vi kommer att fira Lucia här med barnen (utan er föräldrar) måndagen den 13 december.                                   Vi gör som förra året (vilket blev bra för alla)barnen kommer “Lusseutklädda”( om de önskar), vi sjunger, fikar och delger er föräldrar via hemsidan med bilder och film. När barnen firar denna tradition med oss här på förskolan med sin grupp där de känner trygghet, ger det barnen en bra upplevelse fylld med glädje. Det är det som är förskolans uppdrag.
  • båda avdelningarna kommer  under några veckor visa er föräldrar lite film från barnens vardag här på förskolan och delge er lite information.

 

3 Comments:

Lämna ett svar