Viktig information ang. Coronaviruset- Covid-19

Montessoriförskolan Smultronställets styrelse har ikväll beslutat att följa Lidköpings kommuns riktlinjer gäller smittspridningen av Covid -19.
Lidköpings kommun följer fortsatt Folkhälsomyndighetens rekommendationer och risken för smittspridning anses nu vara mycket hög i vår region samt hela landet.

Efter avstämning idag gör vi följande åtgärder: Smittskyddet i Västra Götaland vill fortsatt trycka hårt på att det är var och ens ansvar att inte smitta andra.
Vårt ställningstagande är att vår personal och alla barn ska vara hemma från förskolan även vid mildare luftvägssymtom (hosta, snuva, halsont och feber) för att undvika smittspridning.

Vi kommer inte ha möjlighet att svara på allas frågor och funderingar per telefon kring detta utan alla får ta eget ansvar och anmäla frånvaro på hemsidan, självklart vill vi veta varför ni ev är hemma. Vårt fokus måste vara på de barnen som är här då vi kanske blir underbemannade i personalen. Vi har ett ansvar för de friska barnen som kommer vara på förskolan och vi kommer ringa efter er direkt vid uppvisad symptom. Vi hoppas att vi kommer klara oss bra med smittspridningen om vi alla ta vårt ansvar.

Du ska ringa till 113 13 om du har allmänna frågor om viruset. Du ska kontakta 1177 om du har feber, hosta eller andningsbesvär. Vi får också rapporter om ryktesspridning i smittans spår och vi vill därför påminna om vikten av att vara källkritisk när man tar del av information som sprids, till exempel i sociala medier.
Här hittar du uppdaterad och säkerställd information från myndigheterna om coronaviruset och sjukdomen kallad Covid-19
Folkhälsomyndighetens webbplats
1177 Vårdguidens webbplats
Krisinformation.se

Lämna ett svar