Vi kan behöva er hjälp….

Hej på er alla föräldrar ,

igår träffade vi vår första Ukrainska familj( 1 mamma med två små pojkar o mormor) ❤️Deras män är kvar o försvara landet🙏🏼Familjen  har bara varit här i en vecka o är placerade på ett boende ( över galejan) .De har haft en tuff resa hit då de kom först till Malmö o fick åka buss hit till Lidköping. Det är ca 80 kvinnor och barn som bor där nu och de känner sig trygga tillsammans men är så klart väldigt oroliga över sin situation där hemma. Jag har varit i kontakt med hyresvärden på boendet och de är så tacksamma över att det finns så många som vill hjälpa till.

❤️De får endast 60 kr/ dag  fr myndigheter o detta räcker inte långt.

Jag har pratat m hyresvärden o nästa vecka kommer de få ett rum (där de som vill) kan skänka kläder, hygienartiklar, leksaker , barnkläder o skor till de som bor just på detta boendet.  Vi vore så tacksamma om ni kan vara med o bidra med lite. Det som behövs är några barnkärror/sulky, kläder och skor till barn från 3-12 års ålder (pojkar och flickor) hygienartiklar, pulverkaffe, pasta, ris och andra basvaror några små enkla radio eller cd spelar med lite barnskivor mm. pyjamasar till barnen och även till mammor, mor och farmödrar. morgonrockar och tofflor mm.

Obs !När ni vill lämna det ni önskar skänka ringer ni hyresvärden på “Tändstickan” och ber att han öppnar för er,  076-8158622

De är evigt tacksamma över allt vi i Sverige gör för dem o de känner sig så trygga. Hör av er till mig om ni undrar över något , Ulrika 0737070513  om ni undrar över något ❤️” Ingen kan göra allt med alla kan göra mycket tillsammans ”

Previous

1 Comment:

Lämna ett svar