Vårt fadderbarn James

Hej bästa föräldrar.

 

Denna vecka har vi pratat med barnen om vårt fadderbarn James i Indien. Med jämna mellanrum kommer vi att göra detta då det är en viktig fråga för oss. Åsa W har visat foton från sina resor till just Chennai där James bor, och vi har lyssnat på Indisk musik.

Genom att ha ett fadderbarn på Förskolan kan vi visa för barnen hur barn har det i andra länder, hur de lever, vad de äter, leker och vart landet ligger rent geografiskt i förhållande till vårt land.

Detta i sin tur kan skapa en förståelse för att vi alla har olika förutsättningar att utvecklas i livet och att en liten gåva kan vara till stor hjälp. Detta ser vi som en riktlinje i läroplanen för förskolan men framförallt var det viktigt i Maria Montessoris pedagogik.

Vårt fadderbarn är en pojke i Södra Indien och han heter James och är nu 14 år. Hans familj bor i slummen i Chennais stad och har det väldigt fattigt. Våra pengar går till hans skolavgift och han är en av de duktigaste eleverna i hans klass!!

Familjen kämpar och jobbar hårt i sin vardag med att sälja grönsaker. De har en mycket låg inkomst som ska räcka till mycket: hyra till deras lilla hus, mat, kläder, elektricitet, vatten osv Att kunna betala för James skola finns det alltså inte pengar till…..men det är där vi spelar en viktig roll med de pengar som vi skänker!!

 

Det är inte mycket som varje familj här på förskolan behöver skänka (10 kr/ månad) men det räcker till fantastiskt viktiga saker för James.

Det finns en plåtburk på bordet precis bredvid trappen när man kommer upp på Äppelbo, och vi kryssar för barnets namn på listan på dörren, OM man vill skänka en 10:a

Vill man hellre swisha Ulrika 0737070513 så går det också bra. Ulrika tar då ut pengarna i kontanter och så hjälper vi barnen att lägga pengarna i burken.

 

 Detta är självklart helt frivilligt!!

 

De som sedan förmedlar våra pengar är föreningen MSI i Lidköping där Renée Norrman är fadderansvarig. Hon kommer personligen hit och hämtar vårt bidrag, vilket känns väldigt bra. Vi har möjlighet att fråga henne om hur James har det då hon ofta reser ner och hälsar på barnen i Indien. Våra pengar är till stor hjälp!

 

Lämna ett svar