Ny rutin gällande hämtning på förskolan.

Vi har tagit beslut nu gällande lämning och hämtning på trappan.

From i morgon tisdag 25 oktober gäller följande:

Vid lämning:

Vi fortsätter som tidigare med att ta emot de yngsta barnen på Blåbäret/Smultronet på trappan efter att ni har ringt på telefonen på morgonen. Som tidigare gäller att äppelbos vårdnadshavare ringer på telefonen och anmäler att deras barn är på väg upp/ vill bli mött i hallen.  Påminner om vikten av (för båda avdelningarna) att inte ringa på dörrklockan utan ring via avdelningens telefon då vi ofta har dörren stängd uti hallen och inte hör dörrklockan.

Vid hämtning:

När ni ska hämta ert barn på Blåbäret/smultronet ringer ni för att få en överlämning (om hur dagen varit mm) via telefon och kommer in i tamburen för att möta ert barn. Pedagogen säger då ”Hej Då” och ni får tillsammans med ert barn kolla torkskåp, packa väskan och göra er klara för att gå hem.

När ni ska hämta ert barn på Äppelbo ringer ni till avdelningen för överlämning via telefon. Där väljer ni om ni vill att ert barn gör sig redo för att möta er ute på trappan (med packad väska). Eller att ni vill komma upp och möta ert barn i tamburen för att tillsammans göra er iordning för att gå hem.

Om vi är ute på gården när ni ska hämta ert barn gäller följande. Antingen väljer ni att tillsammans med ert barn gå upp eller skicka ert barn själva för att hämta väskan och hänga av sig sina överdragskläder på sin krok.

Vid frågor gällande denna nya rutin prata med pedagogerna på ditt barns avdelning.

Väl mött// Ulrika

Previous

Next

Lämna ett svar